• Lomozmain

    40 jaar LOMOZ

    zORg voor leiderschap, vernieuwing en werkplezier

LOMOZ-ledendagen 2018 (en verder natuurlijk).

We kijken terug op een succesvolle workshopdag op 26 september 2018, met het thema ‘Duurzame inzetbaarheid’, een onderwerp, waarover we kennelijk nog lang niet zijn uitgepraat. De komende tijd zullen de presentaties vanuit de workshops op de site gepubliceerd worden.

Beleidsdag 12 oktober 2018
Op vrijdag 12 oktober houdt het LOMOZ-bestuur een beleidsdag. Aan de orde komt het verenigings- en bestuursbeleid, de conceptbegroting voor 2019 en de globale invulling van de themadagen in 2019. ’s Morgens gaat het bestuur zelf aan de slag, ’s middags nodigen we daarbij graag leden uit.
Wil je meedenken met LOMOZ op 12 oktober (in ’t Veerhuis in Nieuwegein, vanaf 12.30 uur, we starten met een gezamenlijke lunch), meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Intussen wordt er alweer hard gewerkt aan de voorbereidingen van de volgende ledendag.

‘LOMOZ SPREEKT’: op de themadag van 28 november met de SER (Commissie Bevordering Medezeggenschap)

Wat heeft de medezeggenschap in de zorg nodig om (nog) beter te functioneren? Wat zouden we aan de SER en aan de politiek in het algemeen kunnen meegeven?
Denk aan mogelijkheden om als OR beter invloed uit te oefenen op het oplossen van arbeidsmarktknelpunten, werkdruk (in de organisatie maar ook binnen de OR) en het (ont)regelen van de zorg.

’s Morgens gaan we met hulp van een aantal OR-trainers / adviseurs aan de slag om samen met jullie te inventariseren wat we ’s middags als LOMOZ gaan uitspreken. Dat kan voor VVT, Ziekenhuizen, GGZ en andere zorg & welzijn organisaties verschillend zijn, dus gaan we in meerdere groepen aan de slag.

’s Middags zal de commissie bevordering medezeggenschap van de SER een presentatie geven over haar werkzaamheden. Aansluitend zullen wij het resultaat van de ochtend presenteren aan de commissie.

En tussendoor houden een ledenvergadering, waarin o.a. de verkiezing van een aantal nieuwe bestuursleden. Over dit alles natuurlijk later meer, maar houd de dag vast vrij!

Oproep:
Voor de voorbereiding van de themadag zou het bestuur graag alvast knelpunten, ideeën en ‘good practises’ van jullie ontvangen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot horens!

P.S.Op 26 september is een spijkerjasje achtergebleven, waarschijnlijk van een lid uit omgeving Eindhoven. Vanwege de centrale locatie hebben we het jasje in ’t Veerhuis achtergelaten, zodat het daar weer opgehaald kan worden.

Waarom LOMOZ?

Een Een fusie? Een ander organisatiestructuur? Een nieuwe regeling van het personeelsbeleid? Bezuinigingen? Wekelijks worden in zorginstellingen beslissingen genomen  over verschillende onderwerpen.
Als actief OR-lid merk je zelf wel, dat het bestuur de Ondernemingsraad meer betrekt bij besluitvorming. Daarom is het nodig dat de Ondernemingsraad kennis van zaken heeft. Kennis van wet- en regelgeving en die kunnen toepassen op actuele onderwerpen Bij LOMOZ  zorgen wij er met elkaar voor dat jouw Ondernemingsraad die kennis snel in huis heeft, zodat je weet waar je over praat en goed kunt meebeslissen.

Elkaar goed informeren en met en van elkaar leren dus. Dat is een belangrijk doel.

Maar LOMOZ heeft nog een andere functie: invloed uitoefenen. Samen kunnen we meer bereiken. Wij werken samen met andere platforms van ondernemingsraden, werknemers- en werkgeversverenigingen, advies- en trainingsorganisaties, ministeries, etc. Bij alle vraagstukken en thema's denken onze deelnemers intensief mee over oplossingen.

Als grootste platform voor ondernemingsraden in zorg en welzijn versterken wij de medezeggenschap door kennis te delen vanuit een krachtig in- en extern netwerk.

LID WORDEN

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de LOMOZ Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.