• Lomozmain

    40 jaar LOMOZ

    zORg voor leiderschap, vernieuwing en werkplezier

Mijn naam is Janneke de Geus,

ik ben in 1959 geboren en opgegroeid in Maasdam in de Hoeksche Waard.
Tegenwoordig woonachtig in Schiedam, samen met mijn 2 katten. Ik heb een latrelatie en daardoor ook een parttime hondje van 1 jaar oud.
Mijn werkzame leven begon in 1976 in Monster in het Westerhonk een instelling voor mensen met een beperking, ik volgde daar de opleiding voor Z Verpleegkundige. Met veel plezier heb ik daar ruim 13 jaar gewerkt, en ondertussen de HBO kaderopleiding gevolgd.
Na mijn tijd op het Westerhonk kwam ik in de Ouderenzorg terecht en na diverse switches en management functies ben ik 1998 bij Stichting Humanitas terecht gekomen, een instelling voor Ouderenzorg Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening in Rotterdam.
Ik ben hier werkzaam als Arbo coördinator doe nog een stukje pensioenadvies aan medewerkers en ben vakbondsconsulent. In 1998 in aanraking gekomen met de Ondernemingsraad, omdat ik iets voor medewerkers wilde betekenen en de organisatie ook beter wilde leren kennen.
Ik ben nu al ruim 20 jaar lid van de Ondernemingsraad waarvan de laatste 15 jaar als voorzitter, inmiddels heb ik ook de opleiding HBO bedrijfskunde voor OR leden gevolgd om mij zo nog beter te kunnen ontwikkelen als lid van de Ondernemingsraad.
Waarom in het Bestuur van Lomoz, als lid ging onze organisatie trouw naar de ledenbijeenkomsten, hier heb ik vaak kunnen netwerken en kennis kunnen maken met andere collega-ondernemingsraadleden. Graag wil ik mij voor Lomoz inzetten omdat Medezeggenschap van ongelofelijk belang is en we dat nog breder kunnen uitdragen dan we nu al doen.

Waarom LOMOZ?

Een Een fusie? Een ander organisatiestructuur? Een nieuwe regeling van het personeelsbeleid? Bezuinigingen? Wekelijks worden in zorginstellingen beslissingen genomen  over verschillende onderwerpen.
Als actief OR-lid merk je zelf wel, dat het bestuur de Ondernemingsraad meer betrekt bij besluitvorming. Daarom is het nodig dat de Ondernemingsraad kennis van zaken heeft. Kennis van wet- en regelgeving en die kunnen toepassen op actuele onderwerpen Bij LOMOZ  zorgen wij er met elkaar voor dat jouw Ondernemingsraad die kennis snel in huis heeft, zodat je weet waar je over praat en goed kunt meebeslissen.

Elkaar goed informeren en met en van elkaar leren dus. Dat is een belangrijk doel.

Maar LOMOZ heeft nog een andere functie: invloed uitoefenen. Samen kunnen we meer bereiken. Wij werken samen met andere platforms van ondernemingsraden, werknemers- en werkgeversverenigingen, advies- en trainingsorganisaties, ministeries, etc. Bij alle vraagstukken en thema's denken onze deelnemers intensief mee over oplossingen.

Als grootste platform voor ondernemingsraden in zorg en welzijn versterken wij de medezeggenschap door kennis te delen vanuit een krachtig in- en extern netwerk.

LID WORDEN

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de LOMOZ Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.