• Lomozmain

    40 jaar LOMOZ

    zORg voor leiderschap, vernieuwing en werkplezier

De onderwerpen van de nieuwsbrief zijn:
- Denk en praat mee over LOMOZ-beleid: beleidsmiddag / alg. ledenvergadering
- Gezocht: kandidaat-bestuursleden
- LOMOZ ‘verhuist’ naar Campus Zonheuvel – Doorn in 2020
- ‘Voor Medezeggenschap is zeker een toekomst’ van de NVMedezeggenschap
- 40 jaar LOMOZ!

Denk en praat mee over LOMOZ-beleid: beleidsmiddag / alg. ledenvergadering

Twee jaar terug besloot het bestuur om de algemene ledenvergaderingen twee keer per jaar te houden rond de lunchtijd op een ledendag. De gedachte was dat meer leden dan in staat worden gesteld mee te doen. Een belangrijke verandering sindsdien is de groei van LOMOZ en daarmee samenhangend de toename van het aantal bezoekers van de ledenbijeenkomsten. Vergaderen met 150 aanwezigen blijkt helaas niet effectief.
Daarom hebben we besloten de algemene ledenvergaderingen te koppelen aan de beleidsdagen van het LOMOZ-bestuur. Zoals gebruikelijk staan in het voorjaar het jaarverslag en de cijfers van het voorgaande jaar centraal. In het najaar de begroting voor het volgend jaar en de verkiezing van bestuursleden.
Op de beleidsdag van vrijdag 8 november a.s. starten we deze werkwijze. ’s Morgens vergadert het bestuur onderling, vanaf 12.30 zijn leden welkom, waarbij we starten met een lunch. Om 13.30 is de algemene ledenvergadering en aansluitend de beleidsmiddag tot uiterlijk 16.00 uur.
Leden die zich aanmelden kunnen hun reiskosten, voor zo ver die niet door hun werkgever worden vergoed, declareren bij LOMOZ.
Alle leden ontvangen in oktober informatie over de beschikbaarheid van de stukken voor deze vergadering (via links op de site www.lomoz.org) en kunnen daarop ook per mail reageren, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Heb je belangstelling om de beleidsmiddag op vrijdag 8 november bij te wonen, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je bent van harte uitgenodigd.

Gezocht: kandidaat-bestuursleden

Zoals een aantal bestuursleden heeft laten weten gaan zij stoppen in 2020, dus zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. Inmiddels hebben we per direct een vacature omdat een van onze nieuwe bestuursleden stopt in verband met het hebben van een andere baan. Als bestuurslid is het erg leuk om je op landelijk niveau in te kunnen zetten voor medezeggenschap. We organiseren 4 ledenbijeenkomsten en vergaderen 10x per jaar. Ik heb het ervaren als een zeer fijne en enthousiaste club waarin ik me snel welkom voelde en mijn steentje kan bijdragen bij de voorbereiding van de ledendagen. Een meevaller is dat je ook nog in aanmerking komt voor een vrijwilligersvergoeding. Ik nodig je van harte uit voor meer info of om eens vrijblijvend mee te kijken? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
(Namens Francisca Tanis, een van de ‘jongste’ bestuursleden)

LOMOZ ‘verhuist’ naar Campus Zonheuvel – Doorn in 2020

 LOMOZ groeit als kool en dat wordt goed zichtbaar aan het aantal deelnemers op ledendagen. Dat is mooi, maar het houdt wel in dat we bij ’t Veerhuis, al zeker 25 jaar de vaste locatie van LOMOZ-activiteiten, uit ons jasje groeien. Bij 150 deelnemers ligt de grens en dat is, met name bij het lunchbuffet, eigenlijk nog te veel.
In mei heeft het bestuur zich georiënteerd op andere mogelijkheden. In Nieuwegein, omdat het zo centraal ligt, maar ook in Doorn bij landgoed
Zonheuvel.
Zonheuvel is van SBIFormaat en ontwikkelt zich sinds vorig jaar tot ‘Campus Zonheuvel’, een locatie waar allerlei organisaties op het terrein van arbeidsverhoudingen zich kunnen vestigen. O.a. SBI-formaat en Odyssee maken er deel van uit.
De tarieven voor zalen en catering zijn dermate gunstig dat het bestuur niet lang na hoefde te denken. In 2020, te beginnen met het jubileumevent op 18 maart, verhuizen alle LOMOZ-activiteiten naar Zonheuvel. Parkeren is geen probleem. Met het OV? Driebergen-Zeist is een intercitystation. Op dagen van ledenbijeenkomsten zetten we de bij aanvang en het eind van het programma een pendeldienst in.

Voor Medezeggenschap is zeker een toekomst’ van de NVMedezeggenschap

NVMZOp 4 juni 2019 heeft een afvaardiging van het LOMOZ-bestuur de themabijeenkomst Voor Medezeggenschap is zeker een toekomst’ van de Nederlandse Vereniging voor Medezeggenschap (NVMz) bezocht.
De zeer interessante presentaties die deze middag aan de orde zijn geweest zijn:
-Knelpunten in de WOR - Joost van Mierlo, advocaat bij De Voort Advocaten
-Vernieuwing medezeggenschap - Tanja van den Heuvel, voorzitter OR Rabobank
-Tijd voor vernieuwing! - Rachid Adbaili, voorzitter COR Unilever

Terugblik Ledendag 19 juni 2019

De ledendag #WIN-WIN in de OR is goed bezocht en hebben we 85 evaluaties ontvangen. De workshops zijn goed beoordeeld en een aantal voor herhaling vatbaar waarover we met de sponsoren in gesprek zullen gaan. Helaas is een van de workshops op het laatste moment afgezegd en gaat deze in september gepland worden. Dus houd de volgende ledendag in de agenda alvast vrij deze is op 18 september as en heeft als thema: ‘De basis op orde en actualiteiten in de medezeggenschap’. De uitnodiging zal jullie begin augustus bereiken. Hierin staat ook hoe je je vanaf dat moment kunt aanmelden.

40 jaar LOMOZ!
Het jubileum event 40 jaar LOMOZ willen we gaan vieren op 18 maart 2020 op landgoed Zonneheuvel in Doorn. De onderwerpen die tijdens dit event aan de orde komen zijn leiderschap, vernieuwing van medezeggenschap en werkplezier. Maar uiteraard zal het vooral ook een feestelijke dag worden met de leden, sponsoren en netwerkrelaties van LOMOZ. Dus save the date!!

Waarom LOMOZ?

Een Een fusie? Een ander organisatiestructuur? Een nieuwe regeling van het personeelsbeleid? Bezuinigingen? Wekelijks worden in zorginstellingen beslissingen genomen  over verschillende onderwerpen.
Als actief OR-lid merk je zelf wel, dat het bestuur de Ondernemingsraad meer betrekt bij besluitvorming. Daarom is het nodig dat de Ondernemingsraad kennis van zaken heeft. Kennis van wet- en regelgeving en die kunnen toepassen op actuele onderwerpen Bij LOMOZ  zorgen wij er met elkaar voor dat jouw Ondernemingsraad die kennis snel in huis heeft, zodat je weet waar je over praat en goed kunt meebeslissen.

Elkaar goed informeren en met en van elkaar leren dus. Dat is een belangrijk doel.

Maar LOMOZ heeft nog een andere functie: invloed uitoefenen. Samen kunnen we meer bereiken. Wij werken samen met andere platforms van ondernemingsraden, werknemers- en werkgeversverenigingen, advies- en trainingsorganisaties, ministeries, etc. Bij alle vraagstukken en thema's denken onze deelnemers intensief mee over oplossingen.

Als grootste platform voor ondernemingsraden in zorg en welzijn versterken wij de medezeggenschap door kennis te delen vanuit een krachtig in- en extern netwerk.

LID WORDEN

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de LOMOZ Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.