• Lomozmain

    40 jaar LOMOZ

    zORg voor leiderschap, vernieuwing en werkplezier

Gelukkig; in september weer een échte ledendag!

VOORAANKONDIGING: GELUKKIG WEER EEN LEDENDAG MET RUIME KEUZE UIT WORKSHOPS OP WOENSDAG 16 SEPTEMBER A.S. OP LANDGOED ZONHEUVEL IN DOORN

Laten we met de deur in huis vallen: In goede samenspraak met onze nieuwe locatie, Landgoed Zonheuvel in Doorn, durven we het aan: de eerste post-corona ledendag op locatie, op woensdag 16 september a.s., natuurlijk geheel coronaproof.
Er zal een ruime keuze zijn uit verschillende workshops over actuele OR-onderwerpen.
We zijn nog druk in overleg met onze sponsoren, die de workshops gaan verzorgen.
Begin augustus kunnen jullie de uitnodiging met aanmeldformulier verwachten.
Dus houd je mailbox in de gaten. Aanmelden zal nog mogelijk zijn tot begin september, dus ook vakantiegangers zullen genoeg tijd hebben om hun keuze uit de workshops te maken.


HOE ZIJN JULLIE DE CORONATIJD DOORGEKOMEN?

Op deze vraag in onze vorige nieuwsbrief hebben we een aantal bemoedigende reacties gekregen. Veel ondernemingsraden hebben kans gezien om het OR-werk, dat belangrijker was dan ooit, goed vorm te blijven geven. Heel goed om te horen en complimenten daarvoor!


WAT HEEFT HET LOMOZ-BESTUUR IN DIE TIJD GEDAAN?

Wij hebben vaker overlegd dan vóór corona, maar maandenlang wel alleen digitaal, via Zoom, mail, whatsapp en telefoon. Begin juli zagen we elkaar voor het eerst weer in een échte vergaderzaal en in de mooie tuinen rondom Zonheuvel. Hoewel het prettig was elkaar weer in het echt te spreken, hebben we afgesproken het digitaal vergaderen niet helemáál vaarwel te zeggen.
Spijtig en tijdrovend was het terugdraaien van de voorbereidingen voor de jubileumviering, gepland voor dit voorjaar en voor de ledendag in juni, die beide niet konden doorgaan.
Gelukkig konden wij met hulp van veel van onze netwerkcontacten via de social media informatie en webinars met jullie delen, zodat we toch een kennisnetwerk van en voor onze leden in stand konden houden en daar gaan we ook mee door.
De nieuwe website is in ontwikkeling en daarover is regelmatig contact met de webbouwer.
En nu zijn er de voorbereidingen voor de ledendag op 16 september.


LEDENVERGADERING (digitaal) OP VRIJDAG 6 NOVEMBER 2020 EN BESTUURSLEDEN GEZOCHT!

We kondigen hem in het najaar, met bijbehorende stukken, nog nader aan, maar wie -digitaal- wil mee-vergaderen kan deze datum (’s middags gedurende ong. een uur) vast in de agenda zetten.
Ook zijn er vacatures binnen het LOMOZ-bestuur. Wij zijn dus op zoek naar nieuwe bestuursleden.
Het gaat om een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie, waar, naast plezier, een bescheiden vrijwilligersvergoeding tegenover staat. De verkiezing van de nieuwe bestuursleden zal tijdens deze ledenvergadering plaatsvinden. Er hebben zich al een paar belangstellenden gemeld.
Wil je meer weten over de kandidaatstelling, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


GOEDE HOOP HET 40-JARIG JUBILEUM ALSNOG TE KUNNEN VIEREN OP WOENSDAG 25 NOVEMBER 2020

We doen ook ons best om het 40-jarig jubileum van LOMOZ, coronaproof, toch dit jaar met jullie te vieren.
Het ‘oude’ programma zal de basis zijn, maar coronamaatregelen zullen aanpassingen vergen.
We zijn succesvol in gesprek over oplossingen en we houden jullie op de hoogte.

Een hartelijke groet van het LOMOZ-bestuur, een mooie zomer gewenst, tot mails over een week of twee en graag tot ziens in september op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AGENDA 2020:
Begin augustus:                   Uitnodiging en aanmeldformulier voor workshopdag 16 september
Woensdag 16 september:    Ledendag met een keuze uit verschillende workshop
Vrijdagmiddag 6 november: Digitale ledenvergadering
Woensdag 25 november:     Jubileumviering.

Waarom LOMOZ?

Een Een fusie? Een ander organisatiestructuur? Een nieuwe regeling van het personeelsbeleid? Bezuinigingen? Wekelijks worden in zorginstellingen beslissingen genomen  over verschillende onderwerpen.
Als actief OR-lid merk je zelf wel, dat het bestuur de Ondernemingsraad meer betrekt bij besluitvorming. Daarom is het nodig dat de Ondernemingsraad kennis van zaken heeft. Kennis van wet- en regelgeving en die kunnen toepassen op actuele onderwerpen Bij LOMOZ  zorgen wij er met elkaar voor dat jouw Ondernemingsraad die kennis snel in huis heeft, zodat je weet waar je over praat en goed kunt meebeslissen.

Elkaar goed informeren en met en van elkaar leren dus. Dat is een belangrijk doel.

Maar LOMOZ heeft nog een andere functie: invloed uitoefenen. Samen kunnen we meer bereiken. Wij werken samen met andere platforms van ondernemingsraden, werknemers- en werkgeversverenigingen, advies- en trainingsorganisaties, ministeries, etc. Bij alle vraagstukken en thema's denken onze deelnemers intensief mee over oplossingen.

Als grootste platform voor ondernemingsraden in zorg en welzijn versterken wij de medezeggenschap door kennis te delen vanuit een krachtig in- en extern netwerk.

LID WORDEN

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de LOMOZ Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.