• Lomozmain

    40 jaar LOMOZ

    zORg voor leiderschap, vernieuwing en werkplezier

Beste leden, sponsoren en netwerkcontacten van LOMOZ,

Voor veel van ons is de vakantieperiode aangebroken. Hopelijk is er meer ruimte voor een ontspannen vakantie dan vorig jaar, toen corona op z’n hoogtepunt was.

Wij kijken nog even terug op de digitale ledendag op woensdag 9 juni.
Het was beslist wennen en we weten wat we een eventuele volgende keer anders zouden willen doen, maar voor zo’n eerste keer waren wij -en naar wij hoorden ook veel deelnemers- toch tevreden.  
Voortaan hopen wij weer álle geplande ledendagen op het landgoed Zonheuvel te kunnen organiseren, maar als daar toch weer eens aanleiding toe is, hebben we alvast wat ervaring met digitale ledendagen.
Trainers én deelnemers dank voor jullie inspirerende workshops of jullie deelname.

Vooraankondiging van een nieuwe ledendag op woensdag 15 september 2021.
Met veel genoegen kondigen wij een nieuwe ledendag aan, die we voorzichtig weer op de locatie van het landgoed Zonheuvel in Doorn durven te organiseren.
We hebben een leuk programma voor jullie zo goed als rond, met in de ochtend een luchtige lezing met serieuze ondertoon door Mathieu Weggeman en na de lunch een workshop naar keuze.
Natuurlijk zorgen wij, samen met Zonheuvel, voor een veilige omgeving, die zelfs de Deltavariant de wind uit de zeilen zal nemen. Het aantal deelnemers zal daardoor ook iets beperkt zijn, dus als de uitnodiging, in de eerste week van augustus in je mailbox valt, wacht dan niet te lang met aanmelden.
(Nog) geen lid van LOMOZ en toch belangstelling?
Kijk op de website of mail ons voor meer informatie.

De LOMOZ- website.
Daar is begin dit jaar wat veranderd.
Leden van LOMOZ kunnen zelf hun gegevens wijzigen op ‘mijnLOMOZ.org’
Veel leden hebben, met de toegezonden inloggegevens, hun weg daar al gevonden, maar wie dat nog niet gedaan heeft, willen wij vragen er vast eens rond te kijken.
T.z.t. zul je je daar ook kunnen aanmelden voor de ledendagen en dan is het handig als je vast de weg weet. Meer informatie komt dan mee met de uitnodiging.
Bij technische vragen hierover of behoefte aan support, mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Andere vragen, mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de social media hebben jullie ons gelukkig al in groten getale gevonden.
We speuren het internet af naar interessante informatie voor de ondernemingsraden in onze sector en delen nieuws van onszelf, uit ons netwerk en van onze sponsoren.
Zie de links op de LOMOZ-website als je ons op facebook en LinkedIn nog niet eerder hebt gevonden.

Het voor maart 2020 groots geplande LOMOZ-jubileumfeest, dat door corona helaas in het water viel en ook de andere ledendagen blijven in ’t vat zitten.
Dankzij onze trouwe leden is de spaarpot voor een mooie jubileumviering, ondanks annuleringskosten, grotendeels beschikbaar gebleven voor als het weer kán.

Bestuurszaken en een vacature voor een penningmeester van het bestuur van LOMOZ
Het bestuur van LOMOZ bestaat, normaal gesproken, uit meer mensen dan de huidige zeven.
Omdat we door de coronamaatregelen veel minder konden organiseren dan eerder, hebben we de afgelopen anderhalf jaar met een bestuur van zeven toegekund en zijn we niet op zoek gegaan naar nieuwe bestuursleden. Dat houden we nog even zo.
Maar nu heeft onze penningmeester, Gabriela Wallner, aangekondigd te willen stoppen met deze bestuursfunctie.
Wij zullen aan haar afscheid natuurlijk nog alle aandacht besteden, maar eerst gaan we op zoek naar een nieuwe penningmeester.
Dus ben jij een actieve en betrokken medezeggenschapper, heb je financieel inzicht en organisatietalent, liefst enige ervaring met het besturen van een vereniging, kun je in woord en geschrift goed uit de voeten en lijkt het je wat om deel uit te gaan maken van ons geanimeerde bestuursteam, dan mail voor meer informatie en een uitgebreidere functieomschrijving naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het gaat, zoals bij alle LOMOZ-bestuursfuncties, om een vrijwilligersfunctie, die de nodige tijd en inzet vraagt, maar er staat véél tegenover, waaronder ook een bescheiden vrijwilligersvergoeding.

Rest ons voor het moment jullie nog een mooie zomer te wensen, met normale werkomstandigheden en een vakantie op z’n tijd.
Wij hopen velen van jullie in september weer live te ontmoeten op Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Geplande ledendagen voor de rest van 2021 zijn op de woensdagen 15 september en 24 november.
De planning voor 2022 volgt binnenkort.

Een hartelijke groet namens het LOMOZ-bestuur,

Annelies. Francisca, Corien, Janneke, Gabriela, Marja en Wilma

Vragen, opmerkingen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom LOMOZ?

Een Een fusie? Een ander organisatiestructuur? Een nieuwe regeling van het personeelsbeleid? Bezuinigingen? Wekelijks worden in zorginstellingen beslissingen genomen  over verschillende onderwerpen.
Als actief OR-lid merk je zelf wel, dat het bestuur de Ondernemingsraad meer betrekt bij besluitvorming. Daarom is het nodig dat de Ondernemingsraad kennis van zaken heeft. Kennis van wet- en regelgeving en die kunnen toepassen op actuele onderwerpen Bij LOMOZ  zorgen wij er met elkaar voor dat jouw Ondernemingsraad die kennis snel in huis heeft, zodat je weet waar je over praat en goed kunt meebeslissen.

Elkaar goed informeren en met en van elkaar leren dus. Dat is een belangrijk doel.

Maar LOMOZ heeft nog een andere functie: invloed uitoefenen. Samen kunnen we meer bereiken. Wij werken samen met andere platforms van ondernemingsraden, werknemers- en werkgeversverenigingen, advies- en trainingsorganisaties, ministeries, etc. Bij alle vraagstukken en thema's denken onze deelnemers intensief mee over oplossingen.

Als grootste platform voor ondernemingsraden in zorg en welzijn versterken wij de medezeggenschap door kennis te delen vanuit een krachtig in- en extern netwerk.

LID WORDEN

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de LOMOZ Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.