• Lomozmain

    40 jaar LOMOZ

    zORg voor leiderschap, vernieuwing en werkplezier

Mijn naam is Wilma van Dam...

woonachtig in Zeist
Sinds aug 2020 ben ik met pensioen, na ruim 45 jaar als Radiologisch Laborante in diverse ziekenhuizen gewerkt te hebben.
De laatste 32 jaar in het Diakonessenhuis Zeist/Utrecht waar ik sinds 2006 lid ben geweest van de Ondernemingsraad.
De eerste 3 jaar als lid van de FO commissie en daarna als secretaris van het dagelijks bestuur.
In die jaren heb ik veel geleerd over het ziekenhuis als organisatie en de medezeggenschap.Hoe belangrijk een OR is voor de medewerkers maar ook voor het ziekenhuisbestuur.
De laatste jaren groeide het besef dat de structuur van de medezeggenschap nauwelijks veranderde terwijl in het ziekenhuis constant veranderingen gaande zijn. In 2018 zijn wij begonnen aan de vernieuwing van de medezeggenschap in ons zkh. We maakten een Plan van Aanpak, een communicatieplan en betrokken de Verpleegkundige Adviesraad en de Cliëntenraad erbij. We gingen op zoek naar een efficiëntere, kleinere en slagvaardigere manier van samenwerken met de Raad van Bestuur.
We zouden meer proactief en preventief willen handelen.
Het hele proces heeft een jaar geduurd, maar het resultaat mag er zijn.
Mijn kennis mbt de medezeggenschap opgedaan in de afgelopen 15 jaar zou ik graag willen inzetten als bestuurslid van LOMOZ.
Ik zie er naar uit aan de slag te gaan als bestuurslid van LOMOZ

Waarom LOMOZ?

Een Een fusie? Een ander organisatiestructuur? Een nieuwe regeling van het personeelsbeleid? Bezuinigingen? Wekelijks worden in zorginstellingen beslissingen genomen  over verschillende onderwerpen.
Als actief OR-lid merk je zelf wel, dat het bestuur de Ondernemingsraad meer betrekt bij besluitvorming. Daarom is het nodig dat de Ondernemingsraad kennis van zaken heeft. Kennis van wet- en regelgeving en die kunnen toepassen op actuele onderwerpen Bij LOMOZ  zorgen wij er met elkaar voor dat jouw Ondernemingsraad die kennis snel in huis heeft, zodat je weet waar je over praat en goed kunt meebeslissen.

Elkaar goed informeren en met en van elkaar leren dus. Dat is een belangrijk doel.

Maar LOMOZ heeft nog een andere functie: invloed uitoefenen. Samen kunnen we meer bereiken. Wij werken samen met andere platforms van ondernemingsraden, werknemers- en werkgeversverenigingen, advies- en trainingsorganisaties, ministeries, etc. Bij alle vraagstukken en thema's denken onze deelnemers intensief mee over oplossingen.

Als grootste platform voor ondernemingsraden in zorg en welzijn versterken wij de medezeggenschap door kennis te delen vanuit een krachtig in- en extern netwerk.

LID WORDEN

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de LOMOZ Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.