• Lomozmain

    40 jaar LOMOZ

    zORg voor leiderschap, vernieuwing en werkplezier

De themadag had een hoofdthema: 'Gezonder werken in de zorg! wie wil dat nou niet?' 
Het middagprogramma bestond uit vier workshops, verzorgd door enkele van onze sponsoren


De themadag wordt voor geïnteresseerden voorafgegaan doorde Algemene ledenvergadering.
Het ochtendprogramma kwam het onderzoek 'Gezond werken in de Zorg!' van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Stichting IZZ aan de orde.
Hieruit blijkt dat 85% Van de zorgmedewerkers klachten heeft aan het houding- en bewegingsapparaat en 6% van de zorgmedewerkers emotioneel is uitgeput.
Hoe zit dat? En vooral: wat kun je er zelf aan doen? Hoe kun je het werk zo aan-passen dat het minder belastend is en je toch goed kunt werken? Nieuwsgierig naar nieuwe inzichten en benieuwd naar aanknopingspunten en hoe de psychosociale arbeidsbelasting te verlagen?
Klaas Visser en Karlijn Hillen van IZZ gaven ons inzicht in de uitkomsten van dit onderzoek. 

Het middagprogramma bestond uit vier workshops,:

  1. Serious Game (Klaas Visser en Marc Spoek) op basis van het 7-stappenplan Duurzame Inzetbaarheid. De casus Zorgplus (die deelnemers een week vooraf ontvangen) is de basis voor de game.
  2. Werkstress door Nicole Pikkemaat en Carolina Verspuij, Trainers FNV/SBI - Ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. 1/3 van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en LOMOZ wil daarom werkstress bespreekbaar maken en terugdringen.
  3. “De OR stimuleert Gezonder werken” Liesbeth van Bakel, Stavoor/Dasmo. OR én organisatie aan de slag met de resultaten van het onderzoek ‘Gezond werken in de zorg’. Na de workshop heeft de OR goede handvatten om de bevindingen bij thuiskomst in de praktijk te brengen.
  4. Hoe blijf je gezond tot je pensioen? Henk de Graaf van PFZW - Een goede balans tussen werk en privé draagt bij aan een vitale medewerker die tot zijn / haar pensioen van waarde blijft voor de organisatie. Tijdens deze workshop krijgt u als OR lid concrete handvatten om zowel uw bestuurder als collega’s te overtuigen het pensioen als arbeidsvoorwaarde instrument te benutten

Evaluatie themadag.pdf 383.07 KB 16/09/2015 20:52:38
Presentatie IZZ.pdf 1.44 MB 15/09/2015 03:05:18
Fotos flapover FNV-SBI.pdf 1.04 MB 19/09/2015 16:49:23
Presentatie Stavoor.pdf 300.21 KB 14/09/2015 20:43:26
Presentatie PFZI.pdf 1.61 MB 15/09/2015 03:05:20
Conceptverslag ALV 1 april 2015.pdf 138.67 KB 14/09/2015 10:59:02

 

Waarom LOMOZ?

Een Een fusie? Een ander organisatiestructuur? Een nieuwe regeling van het personeelsbeleid? Bezuinigingen? Wekelijks worden in zorginstellingen beslissingen genomen  over verschillende onderwerpen.
Als actief OR-lid merk je zelf wel, dat het bestuur de Ondernemingsraad meer betrekt bij besluitvorming. Daarom is het nodig dat de Ondernemingsraad kennis van zaken heeft. Kennis van wet- en regelgeving en die kunnen toepassen op actuele onderwerpen Bij LOMOZ  zorgen wij er met elkaar voor dat jouw Ondernemingsraad die kennis snel in huis heeft, zodat je weet waar je over praat en goed kunt meebeslissen.

Elkaar goed informeren en met en van elkaar leren dus. Dat is een belangrijk doel.

Maar LOMOZ heeft nog een andere functie: invloed uitoefenen. Samen kunnen we meer bereiken. Wij werken samen met andere platforms van ondernemingsraden, werknemers- en werkgeversverenigingen, advies- en trainingsorganisaties, ministeries, etc. Bij alle vraagstukken en thema's denken onze deelnemers intensief mee over oplossingen.

Als grootste platform voor ondernemingsraden in zorg en welzijn versterken wij de medezeggenschap door kennis te delen vanuit een krachtig in- en extern netwerk.

LID WORDEN

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de LOMOZ Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.