• Lomozmain

    40 jaar LOMOZ

    zORg voor leiderschap, vernieuwing en werkplezier

"Heel lang was OR-werk: overleggen en onderhandelen met de bestuurder over door hem/haar voorgesteld of voorgenomen beleid en soms kwam je als OR zelf met een beleidsvoorstel. Samen maakten je de organisatie tot wat deze was en je was trots op je OR-aandeel. De laatste jaren echter komt het beleid niet meer altijd van binnen de organisatie, maar wordt dat steeds meer op andere plaatsen voor je bepaald.


De politiek, in allerlei gedaantes, bepaalt bijvoorbeeld steeds meer wat een organisatie weg wel en niet mag doen.
Wij onderhandelen dus als OR met de bestuurder over iets wat helemaal niet door de bestuurder of door de OR is bedacht. Het is alsof je eventueel nog over de kleur van de knikkers mag beslissen, terwijl anderen bepalen dat er wel of niet geknikkerd wordt.
Nu heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis een 'pilot' gelanceerd in de gemeente Utrecht met ernstige gevolgen voor bestaande organisaties en cliënten. Tijd voor een ongewone actie van twee Ondernemingsraden.
Lees de brandbrief." 

 

Waarom LOMOZ?

Een Een fusie? Een ander organisatiestructuur? Een nieuwe regeling van het personeelsbeleid? Bezuinigingen? Wekelijks worden in zorginstellingen beslissingen genomen  over verschillende onderwerpen.
Als actief OR-lid merk je zelf wel, dat het bestuur de Ondernemingsraad meer betrekt bij besluitvorming. Daarom is het nodig dat de Ondernemingsraad kennis van zaken heeft. Kennis van wet- en regelgeving en die kunnen toepassen op actuele onderwerpen Bij LOMOZ  zorgen wij er met elkaar voor dat jouw Ondernemingsraad die kennis snel in huis heeft, zodat je weet waar je over praat en goed kunt meebeslissen.

Elkaar goed informeren en met en van elkaar leren dus. Dat is een belangrijk doel.

Maar LOMOZ heeft nog een andere functie: invloed uitoefenen. Samen kunnen we meer bereiken. Wij werken samen met andere platforms van ondernemingsraden, werknemers- en werkgeversverenigingen, advies- en trainingsorganisaties, ministeries, etc. Bij alle vraagstukken en thema's denken onze deelnemers intensief mee over oplossingen.

Als grootste platform voor ondernemingsraden in zorg en welzijn versterken wij de medezeggenschap door kennis te delen vanuit een krachtig in- en extern netwerk.

LID WORDEN

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de LOMOZ Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.