• Lomozmain

    40 jaar LOMOZ

    zORg voor leiderschap, vernieuwing en werkplezier

Themabijeenkomst over ’ 'Een verdraaid goede bedoeling!!’

Tijdens eerdere ledenbijeenkomsten is aandacht besteed aan zelforganiseren van het werk in zorginstellingen. Wij geven daarop nu een vervolg. Daarin gaat het minder om de structuren en meer dat wij ons professioneel handelen als uitgangspunt nemen.

De themabijeenkomst staat in het teken van terug gaan naar het werken vanuit de bedoeling. Waarom doen we dingen en met welk doel? Is dat wel goed voor de klant of voor de medewerker of voor de organisatie?
Het organiseren van binnen uit in plaats van alles wat ons van buiten af wordt opgelegd.

Het onderwerp wordt behandeld samen met twee deskundigen die in de praktijk met dit onderwerp bezig zijn en daarbij tevens de Ondernemingsraden positioneren. Daarnaast gaan wij met ervaringsdeskundigen de uitvoering in de praktijk bespreken. De nleiders en de titel van hun inbreng zijn de volgende. Tevens is de waardering door de leden aangegeven.

Wouter Hart
Wouter Hart, auteur van het boek ‘Verdraaide organisaties’, neemt ons mee in het werken vanuit de bedoeling. Wat betekent dit voor de medezeggenschap en waarom zal het de organisaties verder brengen? Om jullie een beeld te geven van Wouter Hart bijgaande links.
https://www.youtube.com/watch?v=9fFxeuPfBf4
http://www.verdraaideorganisaties.nl/introductie/samenvatting/

Beoordeling door de leden
Presentatie 4,6
Inhoud 4,5
Algemeen 4,6

Ruud Klarenbeek
Ruud Klarenbeek, directeur van de JP van de Bent stichting, neemt ons mee hoe het werken is vanuit de bedoeling. Hij heeft zijn instelling daarop ingericht.
Zie ook http://www.jpvandenbent.nl

Beoordeling door de leden
Presentatie 3,8
Inhoud 3,9
Algemeen 3,9

Ervaringen in de praktijk
Ruud Klarenbeek heeft verschillende medewerkers meegenomen die met ons hun ervaringen delen. Hoe en wat is het nu om zo te werken. Dat is interactief gedaan met stellingen.

Beoordeling door de leden
Presentatie 3,4
Inhoud 3,4
Algemeen 3,4

Opmerkingen over de themabijeenkomst en over de organisatie van de dag:
Fantastisch, super leuke en heel interessante dag
Tijd tekort, had langer mogen duren
Meer met voorbeelden werken
Lange zit
Van sprekers mag reactie op vragen uit de zaal worden verwacht. Terugkoppeling in het laatste deel had interactiever mogen zijn
Lastig in praktijk te brengen in grote ziekenhuizen

Suggesties voor thema’s voor een volgende Ledenbijeenkomst:
Verdraaide organisatie in de praktijk brengen, waar begin je?
Nieuwe Cao

Bestuurslid gezocht
Wij zoeken een bestuurslid. De werkzaamheden worden verricht tijdens bestuursvergaderingen in Nieuwegein die elke maand op een vrijdag worden gehouden. Daarnaast doen zich werkzaamheden op andere tijdstippen plaats. De werkzaamheden worden in onderling overleg vastgesteld. Het Kan daarbij gaan om het mede organiseren van ledenbijeenkomsten, om contacten met sponsoren en leden van LOMOZ en om contacten met ondernemingsraden die belangstelling voor het lidmaatschap van LOMOZ tonen. Totaal ongeveer 16 uur per maand. Het bestuur zorgt voor een lunch en onkosten worden vergoed.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Bij voorbaat hartelijk dank!

Evaluatie Ledenbijeenkomst 28 september 2016
Inleiding
Tijdens de Ledenbijeenkomst van LOMOZ heeft een evaluatie plaats gevonden van de Algemene Vergadering en van de Themabijeenkomst. In deze notitie daarvan kort verslag. De genoemde beoordelingen zijn een vijfpuntenschaal: 1 is minimaal en 5 is uitstekend. De Ledenbijeenkomst is bezocht door 83 deelnemers.

Algemene Vergadering voor leden
Besproken zijn het jaaroverzicht 2015, de jaarrekening en balans 2015 en het verslag van de kascontrole 2015.
Ina Oldenziel heeft LOMOZ en de Kascommissie verlaten. Marcella Beekman (RIVAS Zorggroep Gorinchem) is verkozen tot plaatsvervangend lid en zij vormt met Conny Koolwijk (Antonius Zorggroep Sneek) en Gabriela Wallner (Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk) nu de Kascommissie.

Beoordeling van de Algemene Vergadering 3,9.

Presentatie Wouter Hart.pdf 5.25 MB 17/10/2016 13:07:29
Basis presentatie JPBent VI.pdf 881.87 KB 12/12/2016 08:44:59
Jaaroverzicht 2015 LOMOZ.pdf 138.11 KB 29/08/2016 12:04:38
LOMOZ jaarrekening 2015.pdf 52.22 KB 29/08/2016 12:04:18

Waarom LOMOZ?

Een Een fusie? Een ander organisatiestructuur? Een nieuwe regeling van het personeelsbeleid? Bezuinigingen? Wekelijks worden in zorginstellingen beslissingen genomen  over verschillende onderwerpen.
Als actief OR-lid merk je zelf wel, dat het bestuur de Ondernemingsraad meer betrekt bij besluitvorming. Daarom is het nodig dat de Ondernemingsraad kennis van zaken heeft. Kennis van wet- en regelgeving en die kunnen toepassen op actuele onderwerpen Bij LOMOZ  zorgen wij er met elkaar voor dat jouw Ondernemingsraad die kennis snel in huis heeft, zodat je weet waar je over praat en goed kunt meebeslissen.

Elkaar goed informeren en met en van elkaar leren dus. Dat is een belangrijk doel.

Maar LOMOZ heeft nog een andere functie: invloed uitoefenen. Samen kunnen we meer bereiken. Wij werken samen met andere platforms van ondernemingsraden, werknemers- en werkgeversverenigingen, advies- en trainingsorganisaties, ministeries, etc. Bij alle vraagstukken en thema's denken onze deelnemers intensief mee over oplossingen.

Als grootste platform voor ondernemingsraden in zorg en welzijn versterken wij de medezeggenschap door kennis te delen vanuit een krachtig in- en extern netwerk.

LID WORDEN

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de LOMOZ Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.