• Lomozmain

    40 jaar LOMOZ

    zORg voor leiderschap, vernieuwing en werkplezier

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 587 niet laden

Op woensdag 29 maart 2017 organiseert LOMOZ een themadag over de rol van de OR bij de inspecties door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Inspectie Gezondheidszorg.
Bij de Inspectie SZW heeft de OR, zoals de meesten van jullie zullen weten, ‘vergezelrecht’. Bij de inspecties van de Inspectie Gezondheidszorg is dat niet het geval, maar komen de uitgebrachte rapporten vaak wel ter sprake in het overleg tussen OR en bestuurder.
Daarom nodigen wij je uit voor deze themadag, waarin inspecteurs van beide organisaties je op een interactieve tocht zullen ‘meenemen’ in hun werk.
Kruip in de huid van de inspecteur en kom luisteren en meedoen.

Waarom LOMOZ?

Een Een fusie? Een ander organisatiestructuur? Een nieuwe regeling van het personeelsbeleid? Bezuinigingen? Wekelijks worden in zorginstellingen beslissingen genomen  over verschillende onderwerpen.
Als actief OR-lid merk je zelf wel, dat het bestuur de Ondernemingsraad meer betrekt bij besluitvorming. Daarom is het nodig dat de Ondernemingsraad kennis van zaken heeft. Kennis van wet- en regelgeving en die kunnen toepassen op actuele onderwerpen Bij LOMOZ  zorgen wij er met elkaar voor dat jouw Ondernemingsraad die kennis snel in huis heeft, zodat je weet waar je over praat en goed kunt meebeslissen.

Elkaar goed informeren en met en van elkaar leren dus. Dat is een belangrijk doel.

Maar LOMOZ heeft nog een andere functie: invloed uitoefenen. Samen kunnen we meer bereiken. Wij werken samen met andere platforms van ondernemingsraden, werknemers- en werkgeversverenigingen, advies- en trainingsorganisaties, ministeries, etc. Bij alle vraagstukken en thema's denken onze deelnemers intensief mee over oplossingen.

Als grootste platform voor ondernemingsraden in zorg en welzijn versterken wij de medezeggenschap door kennis te delen vanuit een krachtig in- en extern netwerk.

LID WORDEN

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de LOMOZ Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.