• 'Vrouw na hartstilstand vaak slechter af'

  Vrouwen die een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis, worden minder vaak gereanimeerd en overlijden vaker dan mannen. Onderzoekers van Amsterdam UMC publiceren hierover in The European Heart Journal, staat op de site van de instelling.
 • Miljoenen voor Maastrichtse medische innovaties

  Investeerders steken 7,4 miljoen euro in Medace BV om medische innovaties sneller en efficiënter naar de patiënt te brengen. Medace gaat zich op de Brightlands Maastricht Health Campus als zelfstandige onderneming vestigen. Met hulp van de gemeente Maastricht worden in een bestaand pand tweeduizend vierkante meter lab-en cleanrooms gerealiseerd.
 • Steeds meer gen- en celtherapieën in ontwikkeling

  Zo’n 15.000 nieuwe geneesmiddelen zitten momenteel nog in de pijplijn, die vorig jaar in ontwikkeling zijn gegaan. Een derde daarvan is gericht op kanker. Ruim duizend van deze nieuwe geneesmiddelen zijn gen- en celtherapieën.
 • CZ mikt op halvering wachttijden ggz

  Samen met ggz-instellingen Mindfit, Centiv en Indigo Midden-Nederland zet zorgverzekeraar CZ stappen om wachttijden in de ggz te verkorten. In plaats van te lang wachten op behandeling in de gespecialiseerde ggz, kunnen mensen sneller geholpen worden in de generalistische basis ggz. De wachttijd voor behandeling kan hiermee in veel gevallen met de helft worden verkort. Dat stelt CZ in een persbericht.
 • Noordwest Ziekenhuisgroep leent 230 miljoen voor nieuwbouw

  De Noordwest Ziekenhuisgroep gaat 230 miljoen euro investeren in de ziekenhuislocaties in Alkmaar en Den Helder. Daarvoor heeft het ziekenhuis leningen afgesloten bij de Europese Investeringsbank EIB en de BNG Bank.
 • Medicijnen krijgen tweede bijsluiter met icoontjes

  Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) start een proef met een dubbele bijsluiter. Op de tweede bijsluiter wordt in simpele taal en icoontjes kan de patiënt de belangrijkste informatie in één oogopslag zien.
 • Merken Amarant Groep gaan verder onder een naam

  De merken Idris, Pauwer en Amarant, van gehandicaptenzorgorganisatie de Amarant Groep, gaan voortaan verder onder dezelfde naam: Amarant. Zo wil de organisatie onduidelijkheid over het zorgaanbod bij cliënten, verwijzers, opdrachtgevers en zorgpartners voorkomen.
 • Politieondersteuning voor IGJ bij inspectie Avirazorg

  De politie heeft moeten bijspringen bij een bezoek dat de IGJ bracht aan Avirazorg in Utrecht. De inspecteurs hebben de sfeer bij inspecties op twee locaties als ‘onaangenaam en zelfs bedreigend’ ervaren.
 • Borstkankerpatiënten vaak slecht geïnformeerd

  Bijna de helft van de borstkankerpatiënten, 47 procent, wordt slecht geïnformeerd over de gevolgen van hun behandeling. Dat meldt Borstkankervereniging Nederland (BVN) na een enquête onder 695 (ex-)patiënten.
 • BeekmanKlinieken verliest kort geding van St Jansdal

  De BeekmanKlinieken heeft het kort geding dat het aanspande tegen St Jansdal verloren. Volgens de Rechtbank Gelderland is het niet bewezen dat het ziekenhuis in Lelystad cliënten van de kliniek voor plastische chirurgie heeft benaderd om over te stappen naar het ziekenhuis.