• Problemen bij levering van hulpmiddelen

  De levering of reparatie van een hulpmiddel zoals een rolstoel, traplift of speciale fiets zorgt voor problemen. Dat blijkt uit onderzoek van consumentenprogramma Kassa. Zeker twee derde van de gebruikers zegt daar problemen mee te hebben gehad. Voor de Nationale ombudsman is de maat vol en daarom schrijft hij een brief naar minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge.
 • RIVM: ondergrens vaccinatie is aan politiek

  Het plan van het kabinet om ouders zo nodig te verplichten hun kinderen in te enten als ze die naar de kinderopvang willen brengen, is op een obstakel gestuit. De politiek moet zelf bepalen wanneer die maatregel aan de orde is, terwijl het kabinet hoopte dat aan wetenschappers over te laten.
 • Kabinet: steun ziekenhuis kan in uiterst geval

  Het kabinet kan financiële steun leveren aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen die in de problemen komen. Alleen in "zeer uitzonderlijke situaties" en onder strenge voorwaarden kan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de portemonnee trekken.
 • 'Cao-akkoord vvt zorgt voor tientallen faillissementen'

  Het cao-akkoord in de vvt betekent tientallen faillissementen. Dat voorspelt vvt-bracheorganisatie Zorgthuisnl. “Het akkoord kost een gemiddeld bedrijf in de wmo- en wijkzorg tienduizenden euro’s tot enkele tonnen per jaar”, zegt bestuurder Hans Buijing.
 • ACM: Espria mag TSN nog niet overnemen

  Espria mag TSN nog niet overnemen. Dat besloot de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 30 september.
 • Overheid lanceert platform om vastgoed te verduurzamen

  De overheid start een nieuw kennis- en innovatieplatform om te helpen bij de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. Daarop bundelen organisaties uit onder andere de zorg hun krachten om bestuurders en gebouweigenaren te ondersteunen.
 • VieCuri start onderzoek naar complexe jicht

  VieCuri medisch centrum in Venlo en Venray gaat onderzoek doen naar het beter herkennen van complexe jicht en naar een medicijn dat acute jichtaanvallen beter afremt dan bestaande medicijnen.
 • TanteLouise test heup-airbag tegen botbreuken

  Een kleine airbag rond de heup, die wordt opgeblazen bij een val, moet de klap verzachten. Dat moet botbreuken bij kwetsbare ouderen of mensen met dementie voorkomen. Door een sensor in de airbag krijgt een contactpersoon meteen een sms met de locatie.
 • Regio Haaglanden stopt met papieren recepten

  Haaglanden Medisch Centrum (HMC), Reinier de Graaf, het LangeLand Ziekenhuis en het HagaZiekenhuis gaan stoppen met het meegeven van papieren recepten. In de toekomst gaat een eRecept rechtstreeks digitaal naar de apotheek.
 • Opnamestop bij Ziekenhuisgroep Twente

  Ziekenhuisgroep Twente zit aan haar omzetplafond voor patiënten van Zilveren Kruis. Patiënten met planbare zorg kunnen vanaf aanstaande maandag geen afspraak meer maken voor een behandeling.