Skip to main content

Raad voor Duurzame Medezeggenschap

Graag vragen wij nog jullie aandacht voor onderstaand project, dat het LOMOZ-bestuur van harte ondersteunt!

We gaan de laatste jaren van de ene naar de andere crisis, wat zorgt voor ingewikkelde vraagstukken binnen organisaties. Daarnaast is duurzaam omgaan met het klimaat/grondstoffen en aandacht voor de medemens tegenwoordig de nieuwe norm. De vraag is dan ook: Hoe kan de medezeggenschap in deze steeds complexer wordende wereld belangrijk en van toegevoegde waarde blijven?

De medezeggenschap zal steeds wendbaarder en creatiever moeten handelen. Door verantwoordelijkheid te nemen en proactief met de bestuurder/toezichthouder een toekomstbestendige en duurzame koers uit te zetten, kan de OR zich blijven onderscheiden.
Hoe?

Dat kan door de transitie van de OR naar een Raad voor Duurzame Medezeggenschap.

Het functioneren van de OR als een Raad voor Duurzame Medezeggenschap beoogt dat als werknemers zich meer betrokken voelen bij de organisatie, de organisatie meer wordt beleefd als ‘waardengemeenschap’ en dat de beleefde verbondenheid binnen de organisatie en tussen de organisatie en de samenleving toeneemt. Hierdoor groeit de aantrekkelijkheid van de organisatie als werkgever en wordt de ontwikkeling van het MVO-beleid van organisaties versterkt.

Een Raad voor Duurzame Medezeggenschap betrekt werknemers actief bij de maatschappelijke rol die de organisatie speelt; niet alleen voor de werknemers, maar ook voor klanten, leveranciers, omwonenden en de samenleving. Dit project is een samenwerking van stichting SBI met de Goldschmeding Foundation.

Iets voor jullie OR? Meld de organisatie aan voor deelname aan dit ontwikkeltraject door te mailen naar Jytte Glissenaar, directeur SBI Formaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over De Raad voor Duurzame Medezeggenschap